Køb roligt dine julegaver hos Ude-leg.dk. Vi bytter julegaver til og med 24. februar 2021. God jul! :-)

Swimming pools

Skal jeg tilsætte klor til vandet i min pool?

For at holde såvel poolvandet som selve poolen ren, anbefaler vi at tilsætte klor til vandet. Klor desinficerer vandet og holder det fri for bakterier og skimmel.

Sørg for, at du ikke tilsætter klortabletterne direkte i vandet, men at du bruger en flydende klordispenser. EXIT-klordispenseren sikrer, at kloren spredes jævnt i poolvandet. Ved hjælp af den justerbare knap kan du bestemme, hvor meget klor du frigiver i en given periode.

Pas på ikke at tilsætte hverken for meget eller for lidt klor til vandet. Ved hjælp af EXIT-teststrimler kan du måle klorindholdet og kvaliteten af poolvandet. Foretag foranstaltninger, hvis værdien er for høj eller for lav. Hvis du er i tvivl om dit poolvand, skal du kontakte en swimmingpoolekspert i dit område.


Hvor mange liter vand indeholder poolen?

Vi råder dig til at fylde EXIT poolen op til maksimalt 90%. En pool på 400 x 200 cm indeholder maksimalt 7.020 liter, og en swimmingpool på 540 x 250 cm indeholder 12.600 liter vand.


Kan jeg tilsætte salt i poolvandet i stedet for klor?

Ja, i stedet for klor, kan du tilsætte salt til poolvandet. Alle EXIT pools og covers kan modstå både klor og salt. Når du køber et saltvandssystem, skal du sørge for, at forbindelserne har en diameter på 32 mm.


Der er et hul i min EXIT pool. Hvad kan jeg gøre ved det?

EXIT-pools testes flere gange og er stærke nok til at modstå stød. Ikke desto mindre kan der opstå et hul i foringen på grund af en skarp genstand på jorden. Der medfølger et reparationssæt med EXIT-pools. Dette er et klæbende sæt bestående af gennemsigtige klæbebånd og et stykke foring til større reparationer. Det er nemmest at anvende foringen, når poolen er tør, men det er dog ikke et problem, hvis swimmingpoolen helt fuld af vand, når du opdager et hul! Du kan nemlig også bruge det selvklæbende sæt under vand.

Hvordan tætner jeg små huller i foringen?

  1. Brug de transparente klæbebånd og klip dem i den ønskede størrelse.
  2. Tør og rengør området omkring hullet godt.
  3. Forsegl hullet med klæbebåndene. For yderligere styrke kan du forsegle hullet både fra indersiden og ydersiden.
  4. Tryk klæbebåndene godt på, så de forbliver godt limet.

Hvordan holder jeg poolen ren?

At holde din pool og dens vand rent afhænger af forskellige faktorer.

Alle vores EXIT pools leveres med en filterpumpe. En filterpumpe filtrerer snavs ud af vandet og holder den på den måde ren. Tilsæt desuden et desinfektionsmiddel - fx klor - til poolvandet. Klor desinficerer og holder vandet fri for bakterier og skimmel.

For at holde din pool ren, er det også vigtigt at opretholde den gode kvalitet af poolvandet. Du skal have en god balance mellem klorindholdet, PH-værdien og vandets samlede alkalinitet. Med EXIT-teststrimler kan du teste vandets kvalitet og træffe foranstaltninger, så snart disse værdier er for høje eller for lave.

For at beskytte din pool mod vejrpåvirkning og udendørs snavs, anbefaler vi at bruge et cover til poolen, hvilket kan forhindre skader og dannelse af skimmel på undersiden. 

Hvis der alligevel kommer snavs ind i poolen, kan du fjerne det med EXIT vedligeholdelsessættet. Brug skovlenettet til at opsamle snavs fra vandet og brug vakuumhovedet til at give swimmingpoolens bund en intensiv rengøringsrunde.


Kan EXIT-poolen forblive uden for hele året?

Nej, poolen er beregnet til brug om foråret og sommeren. Vi råder dig til at opmagasinere poolen indenfor i efteråret og om vinteren, så du kan nyde den i mange år fremover.


Brug for hjælp?