Swimming pools

Skal jeg tilsætte klor til vandet i min pool?

For at holde såvel poolvandet som selve poolen ren, anbefaler vi at tilsætte klor til vandet. Klor desinficerer vandet og holder det fri for bakterier og skimmel.

Sørg for, at du ikke tilsætter klortabletterne direkte i vandet, men at du bruger en flydende klordispenser. EXIT-klordispenseren sikrer, at kloren spredes jævnt i poolvandet. Ved hjælp af den justerbare knap kan du bestemme, hvor meget klor du frigiver i en given periode.

Pas på ikke at tilsætte hverken for meget eller for lidt klor til vandet. Ved hjælp af EXIT-teststrimler kan du måle klorindholdet og kvaliteten af poolvandet. Foretag foranstaltninger, hvis værdien er for høj eller for lav. Hvis du er i tvivl om dit poolvand, skal du kontakte en swimmingpoolekspert i dit område.


Hvor mange liter vand indeholder poolen?

Vi råder dig til at fylde EXIT poolen op til maksimalt 90%. En pool på 400 x 200 cm indeholder maksimalt 7.020 liter, og en swimmingpool på 540 x 250 cm indeholder 12.600 liter vand.


Kan jeg tilsætte salt i poolvandet i stedet for klor?

Ja, i stedet for klor, kan du tilsætte salt til poolvandet. Alle EXIT pools og covers kan modstå både klor og salt. Når du køber et saltvandssystem, skal du sørge for, at forbindelserne har en diameter på 32 mm.


Der er et hul i min EXIT pool. Hvad kan jeg gøre ved det?

EXIT-pools testes flere gange og er stærke nok til at modstå stød. Ikke desto mindre kan der opstå et hul i foringen på grund af en skarp genstand på jorden. Der medfølger et reparationssæt med EXIT-pools. Dette er et klæbende sæt bestående af gennemsigtige klæbebånd og et stykke foring til større reparationer. Det er nemmest at anvende foringen, når poolen er tør, men det er dog ikke et problem, hvis swimmingpoolen helt fuld af vand, når du opdager et hul! Du kan nemlig også bruge det selvklæbende sæt under vand.

Hvordan tætner jeg små huller i foringen?

  1. Brug de transparente klæbebånd og klip dem i den ønskede størrelse.
  2. Tør og rengør området omkring hullet godt.
  3. Forsegl hullet med klæbebåndene. For yderligere styrke kan du forsegle hullet både fra indersiden og ydersiden.
  4. Tryk klæbebåndene godt på, så de forbliver godt limet.

Hvordan holder jeg poolen ren?

At holde din pool og dens vand rent afhænger af forskellige faktorer.

Alle vores EXIT pools leveres med en filterpumpe. En filterpumpe filtrerer snavs ud af vandet og holder den på den måde ren. Tilsæt desuden et desinfektionsmiddel - fx klor - til poolvandet. Klor desinficerer og holder vandet fri for bakterier og skimmel.

For at holde din pool ren, er det også vigtigt at opretholde den gode kvalitet af poolvandet. Du skal have en god balance mellem klorindholdet, PH-værdien og vandets samlede alkalinitet. Med EXIT-teststrimler kan du teste vandets kvalitet og træffe foranstaltninger, så snart disse værdier er for høje eller for lave.

For at beskytte din pool mod vejrpåvirkning og udendørs snavs, anbefaler vi at bruge et cover til poolen, hvilket kan forhindre skader og dannelse af skimmel på undersiden. 

Hvis der alligevel kommer snavs ind i poolen, kan du fjerne det med EXIT vedligeholdelsessættet. Brug skovlenettet til at opsamle snavs fra vandet og brug vakuumhovedet til at give swimmingpoolens bund en intensiv rengøringsrunde.


Kan EXIT-poolen forblive uden for hele året?

Nej, poolen er beregnet til brug om foråret og sommeren. Vi råder dig til at opmagasinere poolen indenfor i efteråret og om vinteren, så du kan nyde den i mange år fremover.


Hvad er den bedste overflade til min pool? . . .

Du kan placere din pool på en flad og stabil overflade, som græs eller en hærdet type jord. Sørg for at rengøre overfladen grundigt og fjerne skarpe genstande, før du placerer poolen på den. Derudover anbefaler vi også at bruge et bunddække.


Kan jeg placere min pool på en skråning? . . .

Nej, vi råder dig til at placere poolen på en plan overflade. På denne måde forbliver vandniveauet det samme i hele poolen, og det undgår unødvendigt pres i den ene side.

Er du i tvivl om, hvorvidt poolen er i den rigtige position? Når du fylder poolen, skal du kontrollere, om vandet strømmer til den ene side, hvis det er tilfældet, så råder vi dig til at finde et andet sted.


Den øverste kant på min pools ramme virker løs. Er det okay?

Ja, det er OK. De rektangulære pools har hjørnestykker med en mindre diameter end de rør, hvori de er anbragt. Denne ekstra plads er nødvendig for at sikre, at foringen har tilstrækkelig plads og ikke bliver revet i stykker.


Kan filterpumpen bruges til at tømme poolen? . . .

Hvis du har en sandfilterpumpe, kan du bruge den til at tømme poolen. Det er ikke muligt med andre filterpumper.


Hvad skal jeg overveje, når jeg fylder min pool? . . .

Når du fylder bassinet op, er det vigtigt at fylde det op mindst til det laveste hul i filterpumpestikket og indtil dette er dækket af rigeligt vand. Det øverste hul (hvor det rene vand strømmer tilbage ud i poolen) må godt sidde over vandspejlet.

Bemærk: Rammen på de 100-122 cm høje badebassiner kan have en tendens til at trække indad i starten. Dette løses automatisk, når badebassinet er fyldt op til et tilstrækkeligt niveau.


Kan jeg gå væk, når jeg fylder poolen op? . . .

Så snart du begynder at fylde poolen op med vand, ville det være klogt at kontrollere det regelmæssigt for at se, om alt stadig går som det skal. Derfor råder vi dig til ikke at tage hjemmefra og undgå at forlade poolen uden opsyn i længere tid. Især i starten er det vigtigt at kontrollere, at poolen fyldes jævnt, at der ikke er flere folder tilbage i bunden, samt at rammen og benene står robust, hvor de skal.


Hvorfor er det så vigtigt at give poolvandet den nødvendige behandling? . . .

Beskidt poolvand kan have en negativ indvirkning på dit helbred og kan også skade pumpen. Derudover forlænger du poolens levetid, ved regelmæssigt kontrollering af vandet og ved at give det den rette behandling. Så kan du nyde den længere!


Mit poolvand er grønt. Hvad kan jeg gøre ved dette? . . .

Alger er ofte årsagen til grønt vand i poolen. Du kan tage følgende trin for at slippe af med dem:

Trin 1: Bring pH-værdien og klorværdien til rette niveau med pH plus- og klorintabletter. Lad dem ligge i vandet i ca. 4 timer og kontrollér derefter igen ved hjælp af EXIT teststrimler, som giver dig mulighed for let at se, om vandet har den rigtige pH- og klorværdi.

Trin 2: Tilsæt et flokkuleringsmiddel til poolens vand. Dette sikrer, at små snavspartikler klumper sammen og derefter synker til bunden af poolen.

Trin 3: Sluk for filterpumpen i 12 timer.

Trin 4: : Sug snavspartiklerne op med 'affalds'-indstillingen på din filterpumpe eller med swimmingpoolstøvsugeren.

Masser af sjov og svømning!


Hvordan kan jeg forhindre, at væggene og bunden af poolen bliver glatte? . . .

Væggene og bunden af poolen kan blive ret glatte på grund af den skiftende vandkvalitet. Du kan holde styr på vandkvaliteten ved regelmæssigt at kontrollere PH-værdien og teste klor - samt ved at overdække poolen, når den ikke er i brug.

Brug en blød klud til at aftørre siderne af poolen en gang om ugen for at få en ekstra ren pool.


Hvordan kan jeg sørge for, at poolens vand forbliver varmt?

Den ideelle løsning for at opnå en højere vandtemperatur er at bruge en poolskærm (dome). På den måde opvarmes poolen på en naturlig måde takket være solvarmen, og temperaturen holdes længere. Du kan også dække badebassinet med et pool-cover. Og skal det være endnu mere luksuriøst, anbefaler vi en varmepumpe.


Kan jeg lade dyr svømme i en EXIT-pool? . . .

Nej, desværre er EXIT-pools ikke egnet til kæledyr som katte og hunde. Deres skarpe kløer og tænder kan beskadige bassinet.