Legetårne

Et stort udvalg af forskellige legetårne i træ og plast til haven for børn. Legetårn med rutsjebane, legetårn med gynge og legetårn med klatrestativ.

Legetårne
Der er 11 varer.

Legetårnet – det ultimative center for kreativ og social leg

Legetårnet er det ultimative center for leg i haven. Alt efter modellen kan der klatres, rutsjes, gynges, leges i sand og meget andet. Hele haven kan selvfølgelig bruges til leg, men et legetårn fungerer helt naturligt som denne legs omdrejningspunkt.

Det vigtigste fokus i alle vores legetårne er mulighederne for kreativ og varieret leg. Med rutsjebaner, gyngestativer og meget mere er der altid noget at give sig til. Men måske endnu vigtigere end alle de sjove funktioner er legetårnet selv – den høje platform der midt i det hele danner centrum for legen. Legetårnet er nemlig præget af et helt særligt potentiale for kreativ leg. Tårnet kan være både eventyrslot og klubhus, sørøverskib og fængsel – det er alt sammen op til børnenes fantasi. Når legetårnet først er åbent nok til at kunne være et sørøverskib, er det snart heller ikke et problem at lade rutsjebanen være et brusende vandfald eller at lade klatrevæggen være rigning og gyngerne lianer på den farlige skatteø.

Vores legetårne er designet i flotte naturlige farver, som passer godt ind i haven. Hvert design er sjovt og kreativt men besidder samtidig en særlig neutralitet, som ikke begrænser børnenes fantasi – mens legetårnet opfordrer til fantasifuld leg, er det børnene selv, der styrer i hvad retning denne fantasi skal gå.

Legetårnet er i høj grad et mere aktivt og socialt alternativ til det almindelige legehus. Hvor legehuset, ligesom tårnet, fungerer som et godt centrum for børnenes leg, tilbyder legetårnet også en masse sunde og sjove legemuligheder, som kan realisere denne leg på en måde, som legehuset ikke kan.

Legetårn med gynger

I dag findes der alverdens legeredskaber, som kan være med til at gøre haven til børnenes helt egen lille legeplads og frirum. Det helt særlige ved et legetårn er, at børnene får flere legeredskaber samlet i én, og dermed får de mulighed for flere forskellige legeaktiviteter på én og samme tid. I kan med fordel vælge et legetårn med gyngestativ, som både store og små børn kan have meget glæde af i mange år frem. Her kan børnene veksle mellem at tage en gyngetur og lege alverdens sjove lege i og omkring legetårnet.

Når de er omkring 3 års alderen finder de gerne selv ud af, hvordan de får gyngen til at svinge, og legetårnet med gyngestativet bliver et oplagt sted at få brændt noget energi af. De større børn har typisk travlt med at gynge så højt som muligt – og udfordre både egne og forældres grænser. En gyngetur er ikke bare underholdende, men også med til at udvikle barnets evne til at koordinere og balancere. Du kan for eksempel roligt lade dit barn skifte mellem at gynge på numsen, knæene eller stående, da forskellige metoder bidrager til at styrke deres motorik og balance.

Alt efter hvilket legetårn du vælger, er der plads til et forskelligt antal gynger. Du finder legetårn med op til fire gyngepladser. Fordelen ved at have mere end en enkelt gynge på gyngestativet er naturligvis, at der er plads til søskende eller besøgende venner. På én af vores legetårnsmodeller kan du også vælge at købe én sansegynge frem for de klassiske gynger. Den er for store og små børn og kan bruges til både afslapning og leg alene eller sammen med andre. Når først de små børn er blevet trygge ved den, synes de, at det er hyggeligt og sjovt, hvis mor eller far giver en lille svingetur frem og tilbage. Og så er det da en stor fordel, at barnets bevægelses- og balancesans også stimuleres samtidig.

Det er en god idé at tage nogle praktiske ting i betragtning, når du skal beslutte, hvor legetårnet med gyngestativ skal stå i haven. Græs vil være det bedste underlag i forhold til at sikre, at barnet lander forholdsvist blødt, hvis de skulle falde af gyngen.

Man bør også sørge for, at der er god plads både foran og bagved gyngen, så børnene kan gynge højt uden at røre grene og lignende.

Legetårn til haven

Et legetårn er et sikkert hit blandt børn. Hos Udeleg.dk finder du et spændende og stort udvalg af forskellige slags legetårne til familiens have.

Legetårn til haven er et sjovt legeredskab for både mindre og større børn. Nogle kan bruges fra dit barn er 1,5 år, og andre er designet til børn fra 3 til 8 års alderen. Der er i den grad mulighed for kreativ, fantasifuld og varieret leg i et legetårn. Børnene vil hurtigt finde på forskellige legeuniverser – både i fællesskab sammen med venner eller søskende eller alene. Kun fantasien sætter grænser.

Som barn føles det som en drøm, der går i opfyldelse, at have sin egen mini legeplads i haven, hvor der er fri leg, og man helt selv bestemmer. Selve tårnet er typisk overdækket, og der kan legen sagtens fortsætte, selvom der skulle komme en lille regnbyge. De forskellige legetårne giver forskellige muligheder for bevægelsesaktiviteter. Man kan for eksempel klatre, gynge, rutsje, hænge og meget mere. Aktiviteterne bidrager ikke kun til sjove og nye lege, men er også med til at udvikle barnets motoriske færdigheder og styrke deres balance.

Legetårnet adskiller sig på den måde fra et almindeligt legehus ved at give barnet mulighed for at være fysisk aktiv på en anden måde. Her er typisk også bedre plads, så flere børn kan lege sammen eller lege på samme tid. afhængigt af barnets alder og legetårnets funktioner anbefales det dog i nogle tilfælde, at barnet er under opsyn af en voksen.

Vores legetårne til haven er enten lavet af træ eller plast, og findes i forskellige spændende designs. Du finder både klassiske legetårne, og legetårne der f.eks. er designet, så det ligner en middelalderborg, en dome eller en bjergtop.

Vælg mellem legetårne i et farverigt eller mere neutralt tema. Fælles for alle vores legetårne til haven er, at de er lette at samle og har en høj kvalitet. Nogle skal installeres med jordankre, der følger med, for at sikre stabilitet.

Når du skal vælge det rigtige legetårn til børnene, bør du tage højde for nogle forskellige ting. Det gælder for eksempel barnets alder. De større børn har behov for mere plads og flere udfordringer end de små børn, og her vil et legetårn med klatrevæg eller lignende være ideelt.

Huset på legetårnet eller en lille rutsjebane er derimod nok i forhold til de mindre børns behov. Nogle af legetårnene har en lille sandkasse, og her kan især de små børn også få massere af tid til at gå med for eksempel at lave sandkager og sandslotte. Den er typisk placeret under tårnets platform, og derfor er det et oplagt sted at hygge sig, når solen står lige på, og der er brug for skygge.

Tilbehør til legetårn

Du kan løbende købe forskelligt tilbehør eller udvidelser til legetårnet. Tilbehøret giver legetårnet og de mange sjove lege en ekstra dimension. Du kan for eksempel tilkøbe en rebstige, som giver nye udfordringer og legemuligheder for barnet. Det er meget nemt at installere på legetårnet og kan flyttes rundt efter behov.

Et andet sikkert hit blandt børnene er stort teleskop. Den kan for eksempel monteres på toppen af legetårnet, hvorfra børnene kan holde udkig og spejde efter venner og fjender. Før du køber tilbehøret, er det er en god idé at tjekke, om det passer til det legetårn, I har i haven. Det gælder især, hvis det for eksempel er en rutsjebane eller en rebstige, som skal installeres på legetårnet.

Nyt tilbehør til legetårnet kan puste nyt liv i børnenes engagement og lyst til at lege i legetårnet. Det er den perfekte gaveidé. Måske giver tilbehøret til legetårnet pludselig anledning til nye lege, og på den måde kan legetårnet blive ved med at være et sjovt legested og havens samlingspunkt.

Viser 1 - 11 af 11 produkter

Brug for hjælp?