Rund trampolin

Den klassiske runde trampolin er efterhånden blevet et kendt syn i de danske haver, og der er da også kun ganske få udendørslege, der kan fange børnenes interesse ligeså længe og ligeså intenst som at hoppe på trampolin. På denne side ses vores udvalg af runde trampoliner til haven. Mens en firkantet trampolin har mere bounce end en rund trampolin, er den runde trampolin typisk billigere og mere sikker, hvorfor det også er den, man oftest ser i de danske haver.

Rund trampolin
Der er 16 varer.

Den runde trampolin – sjov og sikker leg

Den runde trampolin er efterhånden blevet et kendt syn i mange danske haver, og populariteten er da heller ikke for ingenting – på trods af det simple koncept er der få lege, der kan holde børn begejstrede og engagerede ligeså længe som at hoppe på trampolin. Legen på trampolin er en af de sundeste, sjoveste og mest populære udendørslege i Danmark, og derfor giver det også mening at gøre sig visse overvejelser, inden man springer ud i at købe en trampolin til sine børn – bør man købe en firkantet eller rund trampolin? Hvad med sikkerhedsnet? Må man virkelig kun hoppe en ad gangen? Burde man overveje en nedgravet trampolin?

Spørgsmålene kan godt virke en smule overvældende, men vi vil her forsøge at forklare nogle af fordelene og ulemperne ved runde trampoliner samt gøre rede for nogle af variationerne indenfor runde trampoliner.

Fordele og ulemper ved runde trampoliner

Trampoliner til hjemmet kan grundlæggende deles op i to kategorier: de firkantede og de runde trampoliner. Den traditionelle runde trampolin er klart den man oftest ser i almindelige danske haver, mens gymnaster eller andre professionelle næsten altid bruger firkantede trampoliner. Dette skyldes, at den firkantede trampolin har et større bounce og absorberer mere landingskraft end den runde trampolin. Det at den runde trampolin ikke er helt så kraftfuld medfører dog også, at den er noget mere sikker, især i forbindelse med almindelig leg. Det runde design har tendens til at lede det hoppende barn ind mod midten, hvilket mindsker risikoen for at ryge ud over kanten men begrænser muligheden for at lave tricks.

Runde trampoliner er ofte billigere end firkantede trampoliner. Dette skyldes at den runde form har en naturligt større styrke end den firkantede og derfor ikke har brug for helt så meget tilføjet støtte i form af fjedre som en firkantet trampolin. Den lavere pris er altså ikke et tegn på lavere kvalitet.

Alt i alt er der mange fordele og ulemper ved både firkantede og runde trampoliner, men hvis man leder efter et sjovt og sikkert legetøj for især lidt mindre børn, er en rund trampolin et sikkert valg.

Nedgravede trampoliner og trampoliner med sikkerhedsnet

Børneulykkesfonden anbefaler, at man aldrig bør hoppe mere end én ad gangen på trampolin, hvilket for mange børn selvfølgelig kan virke som ærgerligt nyt. Det er dog ikke nødvendigvis noget dårligt råd, for trampolinen kan nemlig godt være et farligt legetøj og dette er endnu mere tilfældet, hvis der er tale om en trampolin som er hævet over jorden og ikke har sikkerhedsnet. Uden sikkerhedsnet er der en vis fare for, at man falder ud over kanten, og når kanten er hævet en meter over jorden, kan man godt komme til skade. Derfor kan der godt være en pointe i at overveje en nedgravet trampolin eller som minimum et sikkerhedsnet.

Nedgravede trampoliner

En af vores yndlingsmåder at øge sikkerheden når man hopper på trampolin er den nedgravede trampolin. Når trampolinen først er gravet ned i haven, er faren hvis man ryger ud over kanten langt mindre, end hvis man samtidig er hævet over jorden – der er altså næppe brug for et sikkerhedsnet omkring den nedgravede trampolin. Derudover fylder trampolinen meget mindre i havens udseende, da den ligger næsten plant med jorden, i stedet for at stå flere meter høj og blokere udsigten. Ulempen ved den nedgravede trampolin er selvfølgelig, at man er nødt til at grave hullet under den, så den kræver en smule ekstra arbejde at få sat op. Men på langt sigtet synes vi i hvert fald her ved Ude-leg, at en nedgravet trampolin er en meget fornuftig investering.

Sikkerhedsnet

Hvis man ikke har lyst til at grave trampolinen ned, kan man i stedet overveje at udstyre den med et sikkerhedsnet. På den måde kan man sikre, at børnene ikke falder ud over kanten, selv hvis uheldet skulle være ude. På den måde er et godt sikkerhedsnet i en vis forstand endnu mere sikkert end en nedgravet trampolin, da barnet ikke kan falde ned. Ulempen ved et sikkerhedsnet er, at det fylder en masse i havens udsigt. Hvis trampolinen normalt er omkring 1 meter høj, kan den med sikkerhedsnet godt komme op at tage 2-3 meter af udsigten.

Viser 1 - 16 af 16 produkter