Trampolin til nedgravning

Vores udvalg af trampoliner til nedgravning. De fleste trampoliner kan graves ned - nedenstående modeller er blot designet til dette. Dette ses f.eks. i kantpuden der er udstyret med lufthuller, således at luften kan cirkulere under spring. Modsat vil springdugen føles træg. Derudover er rammen bygget til nedgravning, således at hullet nedenunder ikke skal graves så dybt. 

Fordelen ved nedgravning er at trampolinen ikke synes af så meget i haven - og de farlige fald fra trampolinen man minimeres. Flere modeller kan fåes med sikkerhedsnet der forøger sikkerheden. Læs mere nederst på siden her.

Trampolin til nedgravning
Der er 14 varer.

Om nedgravningstrampoliner

En af vore favorit-løsninger til havedesign er netop den nedgravede havetrampolin. Her opnår du glæden ved at have en trampolin til rådighed i egen have - og undgår nogle af ulemperne såsom formindsket "rum" i haven ved at have en stor trampolin med sikkerhedsnet stående.

Princippet bag en nedgravningstrampolin er meget simpelt - men det løser nemt en række udfordringer man kan få med trampoliner. Det er sikrere, fylder mindre - og populært med alle.

I det følgende vil vi give et par erfarringer videre til dig, der gerne vil have gravet din trampolin ned i haven;

1: Hvor stor skal trampolinen være? 

Tommelfingerreglen er at man skal købe så stor en trampolin man har plads til. Vi anbefaler altid at man kun hopper én person på trampolinen af gangen - da flere på trampolinen er den største kilde til skader på en trampolin. Hvis det skulle ske at flere hopper på en gang er idéen at jo mere plads - jo mindre sandsynlighed for at løbe ind i hinanden. Derudover giver den ekstra plads og en bedre margin når der øves mere avancerede tricks. 14" / ø 4,3m er en standard størrelse trampolin. Sørg for at mål op ude i haven om der er plads. 

2) Rund eller firkantet trampolin?

Det er primært en design / smagssag. De firkantede trampoliner gør det noget nemmere at øve de avancerede spring - og indelingen af springdugen virker mere rumdelt på en firkantet, hvilket gør den noget nemmere at navigere efter. Ellers kan en rund nedgravningstrampolin virke mindre iøjefaldende end en firkantet. Firkantede passer godt ind i "formelle" havedesigns. 

3) Hvor skal jeg placere trampolinen?

Her er det godt at tænke sig om. Belært af erfarring, er det ikke nemt at fortryde, når man først har gravet trampolinen ned. En god idé er at folde springdugen ud på det ønskede sted sammen med kantpuden. Det giver en god indikation af hvor stor den bliver. Giv som minimum 50 cm plads til nærmeste forhindring. Et træ der rækker ind over trampolinen vil også blive et irritationsmoment med mange blade/grene på trampolinen.

Et lille fif er at ligge en lille vold med græs rundt omkring trampolinen - så vil den naturligt falde mere i med omgivelserne og ikke være så synlig. 

4) Nedgravning af trampolinen

De nye nedgravningstrampoliner er designet til nem nedgravning. Videoen nedenfor fra Etan illusterer meget godt det simple princip hermed.

Har du en grund, hvor grundvandet står højt, eller der generelt er meget fugtigt, kan du med fordel grave en lille faksine / hul med sten i i bunden af hullet, hvor vandet kan trække ned i istedet for at stå i hullet. Det gælder også for grunde med meget leret jord, der ikke optager regnvand så hurtigt. 

5) Kan trampolinen blive plan med græsplænen?

Trampoliner har brug for at få flyttet luften under trampolinen når der hoppes. Jo kraftigere spring - jo mere luft skal der flyttes. Nedgravningstrampoliner er typisk udstyret med en ca. 20 cm kant med lufthuller. Enkelte af de nyere nedgravningstrampolinerne er designet til at blive gravet plan med græsplænen - her flyttes luften igennem grovere masker i springdugen og ventilering op under kantpuden.

Hvad sker der hvis man graver en trampolin helt ned der ikke er bygget til det?

Hvis det er mindre børn der hopper vil man typisk ikke mærke det. Andre kan opleve at trampolinen føles mere "træg". 

6) Hvor dybt skal man grave trampolinen ned?

Dybden på hullet til trampolinen afhænger af modellen og er oplyst i guiden til produktet. Exit har sat følgende mål for dybden på hulllet til deres trampoliner:

Mål når du graver trampolin ned

 

 

Viser 1 - 14 af 14 produkter