Kroket

Kroket er en af de ældste og mest populære familiebeskæftigelser i den danske sommerhave.

Spillet, der sættes op på en græsplæne og spilles ved at drive trækugler gennem metalbuer, er i dag en stor konkurrencesport i England, USA, Australien og New Zealand. Kroket har dog rødder tilbage i 1800-tallet, hvor det var en populær fritidssport i de engelske haver, og det er i høj grad denne tradition som havesport, der i dag lever videre i Danmark.

Her på siden har vi et stort udvalg af kroketspil i forskellige prisklasser, og hvis man er frisk på at prøve noget nyt har vi såmænd også et sæt fodboldkroket, hvor køllerne skiftes ud med fødder.

 

Der er 6 varer.

Kroket – et spil til hele familien

Kroket er et fantastisk spil, som hele familien kan samles omkring i haven. Det gode er, at man kan justere sværhedsgraden af spillet alt efter, hvem der er med til at spille. Hvis du spillere med mindre børn, så kan det anbefales at gøre banen nemmere. Det kan du gøre ved, at placere buerne så afstanden er kortere, og det er lettere at skyde gennem flere på et slag. Omvendt hvis du spiller med vennerne, så kan i lave banen lidt sværere og altid vædde om, hvem der skal give en øl i lufthavnen.

Reglerne for kroket

Kroket er en professionel sport, så der findes en række regler i forhold til hvordan man skyder og holder på køllen. Herunder finder du dog en lidt mere forenklet familieversion af kroket spillet. Kort fortalt så går det ud på, at få sin kugle igennem alle buer samt ramme pælene, der er placeret rundt omkring.

Enkelt regelsæt til kroket

Først og fremmest skal i finde ud af hvem, der skal starte spillet – det kan eventuelt være mindste mand på banen. Hvis man er virkelig dygtig til kroket, så kan man faktisk vinde spillet på blot én runde. Det er nemlig sådan, at hvis man slår sin kroketkugle gennem en bue, så får man et ekstra slag, og ligeledes hvis man kommer gennem to buer, så får man to ekstra slag. Hvis man er så uheldig at ramme startpælen i løbet af spillet, så starter man forfra eller bliver taberdømt. Det er lidt ligesom, at ramme den sorte 8’er kugle i billard.

Spillet afgøres når man rammer startpinden, efter man har været gennem alle buerne med sin kroketkugle.
Det gælder selvfølgelig om at komme gennem banen med færrest slag muligt, og den der bruger mindst slag vinder kroketspillet.

Andre havespil

Udover kroket findes der mange andre familievenlige havespil, hvor hele familien kan være med. I vores kategori for spil til haven finder du bl.a. ringspil, petanque, stige golf, kongespil, fodbold kroket, have golf, boccia, rund bold, bowling, mikado, stangtennis og mange andre sjove spil.
Havespil er en god måde at samle hele familien på tværs af alle aldersgrupper, men kan også være et samlingspunkt for når vennerne er på besøg. Spil og leg i haven er også med til at udvikle dit barns motorik og fantasi, og kan være et god afbræk fra en hverdag foran en computerskærm, TV eller mobiltelefon. 

Viser 1 - 6 af 6 produkter