Petanque / Boule

Det skønne sommerspil Petanque er en af de mest populære familiebeskæftigelser i den danske sommerhave.

Spillet spilles i to hold og er meget simpelt – det ene hold starter med at kaste den lille trækugle (grisen) ud på banen. Derefter skiftes holdene til at kaste kugler afsted for at ramme så tæt på grisen som muligt, eller måske skyde nogle af de andres kugler væk fra grisen. Til sidst tælles pointene sammen, og den som er nærmest grisen får point efter hvor mange kugler, de har nærmere grisen end modstanderens nærmeste kugle. Derefter påbegyndes en ny runde. Der spilles til 13 point.

Her på Udeleg har vi både de klassiske Petanquekugler til de varme sommerdage og et sæt bløde Petanquekugler til indendørs brug, når vejret ikke holder.

Der er 7 varer.

Petanque spil - den bedste sommerleg

Når sommeren melder sig, er der ikke noget bedre end at være i haven med venner og familie til et hyggeligt petanque spil og en kølig drink. Det velkendte og simple spil, kan hurtigt sikre hyggen på en varm sommeraften, både for unge og ældre.

Petanque spillet stammer oprindeligt fra Frankrig og er særdeles populært i den sydlige del af landet, med mere end 48.000 registrerede petanque spillere. Med tiden har populariteten bredt sig til hele verden, og kan derfor nu også nydes herhjemme.

Petanque spilles normalt på de klassiske sand- eller grusbaner med varierende underlag, men kan også sagtens spilles i haven derhjemme. De officielle regler for petanquebaner dikterer, at banens størrelse skal være 4x15 meter, men da det kan være svært at passe det ind i haven, kan man sagtens lave en mindre bane. Dog anbefales det, at banen ikke bliver mindre end 3x12 meter, da kuglerne tit vil ryge ud af banen.

De officielle petanque regler er lidt tekniske, men når du bare hygger i haven med venner og familie, kan du sagtens bruge følgende simplere regelsæt: Et hold starter med at kaste den mindste petanquekugle (grisen) ud på banen. Herefter, kaster hvert hold skiftevis de store petanquekugler (boules) så tæt på grisen som muligt. Dernæst, gives der point til de kugler, som ligger tættest på grisen og det vindende hold kåres. Hvis du vil gå all-in og følge de officielle petanque regler, kan du finde dem i folderen der leveres i alle vores petanque sæt eller på nettet.

Petanque udstyr til alle behov

Petanque udstyr er selvfølgelig ikke en leg for de garvede udøvere, og derfor har vi hos Udeleg, flere forskellige petanque sæt, så du kan spille på netop det niveau, der passer dig. Ifølge de officielle petanque regler, er petanque kuglerne lavet af 100% stål, de må ikke veje mere end 800 gram, og skal have en diameter mellem 70,5 og 80 mm. Den lille petanquekugle (grisen) skal være lavet af træ og have en størrelse på mellem 25 og 35 mm i diameter.

Petanque spilles herhjemme mest som en leg eller en form for aktivitet med andre, men som sport, er petanque også super populært. Der afholdes både DM, EM og endda VM i Petanque, med flere tusinde deltagere og over 150.000 tilskuere. Der dystes både i kampe af 3 mod 3, 2 mod 2 og 1 mod 1, henholdsvis kaldet Triple, Double og Tete A Tete.

Hvis du skal på ferie, tilbyder vi også et sæt i en praktisk rejsekuffert, så du kan tage dit spil petanque med på turen. Vi har endda et petanque spil med bløde kugler, så du kan spille indendørs, hvis det danske sommervejr driller.

Viser 1 - 7 af 7 produkter

Brug for hjælp?