Rulleskøjter

Det at stå på rulleskøjter er let at lære, og når man først har lært det, er det en sjov og effektiv måde at bevæge sig rundt på. Her på Udeleg har vi et godt udvalg af rulleskøjter og rulleskøjteudstyr for alle aldre. Så om du eller dine børn er klar på rulleskøjtedisko eller bare vil lidt hurtigere frem og tilbage uden at skulle transportere en hel cykel med overalt, så er dette siden for dig.

Rulleskøjter
Der er 18 varer.

Sådan vælger du dine børns rulleskøjter

At stå på rulleskøjter er en fantastisk måde at lære dine børn bedre balance og koordination på. Det er samtidigt en sjov måde for dem at udforske omgivelserne på og socialisere med venner og familie.

Hvilke rulleskøjter du skal vælge til dine børn, kan være lidt af en jungle. Man kan bruge masser af timer på nettet på at søge efter de bedste muligheder. Der er rulleskøjter i alle afskygninger overalt, hvor du leder. Det kan være lidt af en tvivlsom oplevelse, men vi håber, at nedenstående guide kan hjælpe dig.


I HVILKEN ALDER KAN BØRN BRUGE RULLESKØJTER?

Den bedste alder til at købe rulleskøjter til et barn er, når de har udviklet nok balance- og koordinations-evner. Den alder svinger normalt mellem 4-5 år. Nogen børn kan køre sikkert på rulleskøjter før, mens andre kan være lidt senere til det. Det er individuelt fra barn til barn og kræver en voksens vurdering.


HVAD SKAL DU TÆNKE PÅ, NÅR DU KØBER RULLESKØJTER TIL BØRN?

Nedenfor er en liste over ting, du skal huske på, når du kigger på et par rulleskøjter til dine børn. Af alle disse overvejelser er mærke sekundært, mens type, pasform, komfort, ankelstøtte og holdbarhed er de primære parametre. Vi går herunder de enkelte elementer igennem:

-          Type: Inline eller side-by-side

-          Bremsesystem

-          Størrelse

-          Farve og design

-          Pasform

RULLESKØJTETYPE:

Skal du købe inline eller side-by-side rulleskøjter til dit barn? Den ene type er nødvendigvis ikke bedre end den anden, men der er forskelle mellem de to slags rulleskøjter, som du skal være opmærksom på.

HVAD ER SIDE-BY-SIDE RULLESKØJTER?

Side-by-side er rulleskøjter med 4 hjul, der er arrangeret i to rækker, som er parallelle med hinanden. Som på en bil er der to hjul bagpå og to foran – de er derfor stabile, både når man ruller og når man står stille. De er derfor et oplagt valg til begyndere.

En anden fordel ved side-by-side rulleskøjter er deres alsidighed – de er gode til leg og dans - og giver en helt anden følelse end et par inline rulleskøjter.

HVAD ER INLINERS?

Inline rulleskøjter har et sted mellem 2 og 6 hjul anbragt på række (det ene bag det andet). Typisk har de dog 4 hjul - også dem til børn.

Denne type rulleskøjter er velegnede til både træning og sjov – eller en kombination af de to ting. De er kendetegnet ved at være meget behagelige og åndbare at have på - og er derfor gode til både korte og lange ture.

De kan anvendes af alle aldre, voksne såvel som børn.

HYBRID

I de mindre størrelser er det muligt at få rulleskøjter der både kan fungere som side-by-side rulleskøjter og inliner. Derudover fås de også ofte med interval justering i størrelsen. Derfor er denne type et oplagt valg, som barnets første rulleskøjte.

Se mere her:

https://www.ude-leg.dk/rulleskojter/2644-floral-3i1-justerbar-rulleskojte-nijdam.html
https://www.ude-leg.dk/rulleskojter/2635-rask-3i1-rulleskojte-med-lys-i-hjulene-bla.html
https://www.ude-leg.dk/rulleskojter/2636-rask-3i1-rulleskojte-med-lys-i-hjulene-pink.html


BREMSESYSTEM: TÅSTOP ELLER HÆLBREMSER

Når du køber et par rulleskøjter til et barn, skal du sørge for, at rulleskøjten har en bremse. På inline rulleskøjterne er bremsemekanismen under hælen, mens den sidder under tåspidsen på side-by-side rulleskøjter. Mange føler, at tåstop gør det lidt nemmere at stoppe i forhold til en hælbremse.


DEN KORREKTE STØRRELSE

Det er bedre for dit barn at få perfekt passende rulleskøjter, som ikke er i den bedste kvalitet, end for dem at få rulleskøjter i den bedste kvalitet, med en dårlig pasform. Pasform er det vigtigste, når det kommer til at købe rulleskøjter til børn.

Generelt passer børnerulleskøjter på samme måde som hverdagsbørnesko gør. En rulleskøjte, der sidder rigtigt, har en tætsiddende pasform: ikke for stram, så det gør ondt, og bestemt ikke for rummelig, så dit barn "skøjter” rundt i rulleskøjten og får vabler og blå mærker. En rulleskøjte der sidder løs, er også sværere at styre retningen på.

Rulleskøjter kan findes med snørreluk, velcro eller et spændesystem som på skistøvler – eller en kombination af flere af disse – for at få støvlen til at sidde godt fast på foden.

Hjælp dit barn med at få deres rulleskøjter på og spænd dem godt og stramt. Spørg dem derefter, hvor behageligt det føles. I alderen 3-5 år bør de være i stand til at udtrykke ethvert ubehag, de oplever. Du kan eventuelt stramme eller løsne lukningen lidt for den perfekte pasform.

Det vil med tiden være nødvendigt at skifte rulleskøjterne ud (måske op til flere gange) – alt efter, hvor hurtigt barnets fod vokser. Nogle rulleskøjter kan ”vokse” med barnet – dvs. justeres i flere størrelsesintervaller. Ved hurtigt voksende børnefødder er justerbarrulleskøjter derfor et rigtigt godt bud.

 

DESIGN OG FARVER

Farve er også en vigtig overvejelse, når du køber rulleskøjter til børn. Mange, især de mindre børn, kan godt lide at deres rulleskøjter ser smarte og farverige ud.

Dertil er nogle modeller udstyret med lys i hjulene – hvilket giver en cool effekt når det bliver lidt mørkere på vejene.

HJUL OG LEJER

Gå efter gummihjul og hold dig så vidt muligt væk fra plastikhjul. Ved plastikhjul vil dit barn mærke enhver vibration og påvirkning. Men finder du en god og flot rulleskøjte til en attraktiv pris med plastikhjul, kan hjulene ofte skiftes til en bedre kvalitet.

PU-hjul/gummihjul absorberer stød rimeligt godt – og er normalt i en god kvalitet.

ABEC 3, ABEC 5 og ABEC 7 lejer er alle gode. Men jo højere ABEC-rating, jo hurtigere rulleskøjter og jo stærkere bliver hjulet overfor stød og hop. For yngre børn, gå med langsommere lejer såsom ABEC 3.


SÅDAN VÆLGER DU RULLESKØJTER TIL BØRN: SIDSTE TANKER

Når du vælger rulleskøjter til børn, skal du beslutte dig for, om det, barnet har brug for, er side-by-side rulleskøjter eller inline rulleskøjter. Mærket er ikke den vigtigste overvejelse, og det er prisen på rulleskøjten heller ikke. Den korrekte størrelse og pasform af rulleskøjter er det vigtigste aspekt, når det kommer til at købe rulleskøjter til et barn.

Efter korrekt størrelse kommer den overordnede kvalitet. Dit barn fortjener vellavede rulleskøjter i en god kvalitet – og gerne til en fornuftig pris.

Om du køber billige eller dyre rulleskøjter til børn, er ligegyldigt. Uanset hvilket mærke du ender med at købe og til hvilken som helst pris, så skal du være sikker på, at rulleskøjten passer perfekt til barnet og tilbyder et rimeligt niveau af komfort.

Tilbehør:

Husk: børn falder, når de løber på rulleskøjter. Så opfordre dem til at bære en god hjelm, før de vælter og slår sig. Hvis du skal spare på noget udstyr, så lad det ikke være hjelmen!

Anstændige håndled-, knæ- og albuebeskyttere hjælper også. For nybegyndere er især knæ og håndled udsatte.

Se vores udstyr til rulleskøjter her:

https://www.ude-leg.dk/hjelme/762-basic-skaterhjelm-mat-sort.html
https://www.ude-leg.dk/ramper-tilbehor/2641-micro-beskyttelsessaet-my-hood.html
https://www.ude-leg.dk/lobehjul/2697-junior-beskyttelsessaet-pinkhvid.html

 

6 SIKKERHEDSTIPS TIL BØRN, DER STÅR PÅ RULLESKØJTER

1. Sørg for, at dit barn bærer tilstrækkelig beskyttelse, før de går ud ad døren.

De skal have en certificeret hjelm på hovedet. Håndled-, knæ- og albuebeskyttere er også vigtige. Sørg for, at sikkerhedsudstyret passer dem - og at hjelmen sidder korrekt, så den beskytter hele hovedet.

2. Hvis dit barn hader deres hjelm, så tving dem til at bære den alligevel.

Lad dem evt. være med til selv at vælge deres hjelm, så de ikke altid skal tvinges til at tage den på.

3. Find et sted, hvor den unge spirende rulleskøjteløber trygt kan hygge sig alene eller sammen med vennerne.

En jævn overflade et godt sted at starte. Hvis der er revner, huller, små sten eller kviste på vejen, er det ikke sikkert, fordi de måske snubler og slår sig. Start eventuelt indenfor i en stue eller gang.


4. Udskift beskadiget rulleskøjteudstyr.

Hvis hjelmen har en revne eller andre mærker, der generelt indikerer mindre sikkerhed, skal du stærkt overveje at købe en ny. Det vigtigste udstyr børnene har på, er hjelmen, da de kan komme alvorligt til skade, hvis de slår hovedet.

Det er en god idé at inspicere rulleskøjter løbende for eventuelle løse møtrikker eller nedslidte dele.


5. Medmindre dit barn er modent nok til at skøjte uden opsyn, så lad det ikke lege uden opsyn af en voksen.

Dette er især vigtigt, hvis det eneste sted, hvor man kan stå på rulleskøjter, er nær en trafikeret vej. Der er altid en uopmærksom chauffør, der kører for stærkt.

Du kan også løbe på rulleskøjter sammen med dit barn for at gøre det til en fælles og hyggelig aktivitet - og hvis du ikke er til rulleskøjter og ikke vil (det synes vi, at du skal :-)), hvorfor så ikke stige på din cykel eller gå ved siden af dem?

6. Lad dem ikke stå på rulleskøjter, når det er mørkt udenfor, selvom de har reflekterende tøj/udstyr på.

Det er nemt at ramme genstande og falde på hårde overflader som fortov eller beton – og så er det ikke altid nemt for travle og uopmærksomme bilister at se de mørke ”forhindringer”.

 

 

 

Viser 1 - 18 af 18 produkter