Udeleg styrker dit barns udvikling, kreativitet og indlæring

Børn, der er meget ude i naturen har en bedre motorik, de koncentrerer sig også bedre, når det kræves, og vil derfor være bedre til at lære. Naturen stimulerer børns udvikling og kreativitet, fordi der i natur og ved udeleg ofte skal skabes et univers af barnet selv, modsat når barnet spiller computerspil eller ser film.

Hos Ude-leg.dk ved vi, at mange forældre er nysgerrige på, hvad udendørs legetøj kan betyde for deres børns trivsel og leg, og det er der god grund til. Udeleg styrker dit barn på så mange måder. Men selvom det er kendt, at leg er fuldstændig central for børns udvikling, og leg gør dine børn robuste, kreative, nysgerrige og bedre til at indgå i sociale sammenhænge, så er der alt for mange børn, som får brugt for mange timer ved en Ipad eller computer. Gælder det også dine børn?

Vi ved, at rigtig mange børn, endda op mod 90 procent danske børn har mulighed for at gå på fx en Ipad i hjemmet, og mange af børnene fra 3 års-alderen har deres egen tablet. Danske børnefamilier ligger faktisk forrest sammenlignet med det øvrige Norden, når det gælder adgang til digitale enheder.

Udeleg i stedet for Ipad

Hvis børnene sidder med en tablet længe, kan en hyppig konsekvens være, at børnene bliver inaktive, og er der tale om et voldsomt stort forbrug, kan de små få svært ved at socialisere sig ordentligt i den virkelige verden.

Inaktive børn bliver sløve og glemmer simpelthen at lege. At miste lysten til leg betyder, at dit barn mister adgang til kreativitet … Og det er synd, for det er gennem leg, at børnene lærer deres krop at kende og bliver fortrolig med bevægelse. Dit barns motorik styrkes under leg.

Leg og læring kombineres i flere børneinstitutioner, fordi leg kan få børn igennem mange ting. Leg skal dog også være uden formål – simpelt bare fordi barnet i sin natur elsker at lege og udforske. Udeleg er den ultimative legeplads, hvad angår udforskning.
Udendørs legetøj er ikke så tosset

Vi skal ikke som forældre tro, at der skal arrangeres en masse før, at børnene kan lege selv. Med naturen eller udvalgt udendørs legetøj som legetårne, legehuse, sandkasser, gynger, trampoliner og lignende, så er der rig mulighed for, at dit barn kan skabe dets egne lege og univers. Du kan hjælpe med at skabe muligheden for kreativ leg. Hos Ude-leg.dk hjælper vi dig gerne til at finde det rigtige udendørs legetøj til dit barn. Én ting er sikkert, dit barn stimuleres positivt af fysiske lege og aktivitet med masser af bevægelse.


Børn er ikke skabt til at sidde stille

Hvis det var naturligt for børn at sidde stille, ville de ikke lege på den måde, de gør. I legen forenes kreativitet og fysisk aktivitet, som både tæller finmotorik og grovmotorik såsom hoppen, løben og klatren. Det giver glade børn.

Hos ude-leg.dk elsker vi leg. Og vi elsker at være med til at styrke børns udvikling med alt inden for udendørs legetøj. Se vores store udvalg her, og følg med på bloggen for mere viden om leg og læring.