At spille basketball udenfor kan give timevis af motion og underholdning for din familie. Flytbare basketstandere har mange fordele i forhold til deres stationære modstykker, da du nemt kan flytte en basketballstander med hjul og sætte den væk, hvis du ikke vil have den permanent stående i din indkørsel eller andet sted. For at sikre stabiliteten af din flytbare basketballstander, skal den vejes ned med en kontravægt. De fleste standere er udstyret med en base af enten plast eller sække - der skal fyldes med vand eller sand for at sikre, at standeren ikke flytter sig under spillet, eller vælter hvis det blæser for meget. Her lidt tips til behandlingen af flytbare basketball standere der er udstyret med en plastbeholder som base.

Vandfyldte baser

Flytbare basketballstandere støttes af en base, der kan udfyldes for at tilføje vægt, så standeren bliver stabil og ikke flytter sig eller vælter under spillet. Vand er let tilgængeligt og er en hurtig og nem løsning, til at få en stabil fod. Ulempen er at det også let kan sive ud af en utæt base – hvorved stabiliteten forsvinder ubemærket. Er man ikke klar over at basketball standeren har lækket vand og stabiliteten er forsvundet kan man blive overrasket når standeren pludseligt vælter under et spil – eller i en storm.

Sandfyldte baser

Mange producenter af basketballstandere foreslår at bruge sand i stedet for vand til at sikre din flytbare basketballstander. Sand vejer en del mere end vand pr. liter, hvilket betyder, at fyldning af basen med sand tilføjer betydeligt mere vægt og støtte end ved at fylde den med vand. Sand er også mere mærkbart, hvis basen begynder at lække. Ulempen er at det er svært at få ud af basen igen – og vægten kan ødelægge hjulene på basen, hvis man ikke tømmer denne inden man flytter rundt på standeren.

Hvilken basketball-base skal du vælge?

Både vand og sand har fordele og ulemper. Hvis du har købt en basketballstander, som skal være nem at flytte, kan du fylde basen med vand, da det ikke vejer så meget som sand og er nemt at tømme ud igen. Nogle producenter påpeger dog, at de fleste mennesker, der har flytbare systemer, ikke flytter på dem så
tit. Hvis du vil have en mere stabil og pålidelig spilleoplevelse, er sand vejen at gå.

Andre overvejelser

Alle producenter af flytbare basketballstandere advarer mod at lade vand fryse i basen i vintermånederne, fordi dette kan skade denne alvorligt. Vand i frossen tilstand udvider sig og vil springe plasten. Hvis du alligevel bruger vand i basen, skal du tilføje frostvæske eller tømme basen i vintermånederne. Advarsel: Brug af sandsække, sten og mursten eller andet ovenpå basen, betragtes også som ekstremt farligt og bør undgås.