Du kan lære alle de trampolintricks, du har lyst til, men du skal have sikkerheden for øje. Trampolintricks er en progression fra en øvelse og videre til den næste. Fra det simple knæløft til en dobbeltsalto – bare lær én ting ad gangen. For at undgå skader er det en god idé, at du får hjælp af en kvalificeret træner, som kan hjælpe dig med at få teknikken korrekt, så snart du går videre fra de simple hop til de mere avancerede.

Det er vigtigt, at du ikke giver dig i kast med disse hop, før du er blevet undervist af en kvalificeret træner. Vær forsigtig når du øver disse tricks; en fejl i udførelsen kan resultere i alvorlige skader.

Del 1

Begyndertricks

 trampolin-trick-tuck-jump

Lær det mest basale trampolinhop; knæ-løft. Det er vigtigt, at du lærer at løfte dine knæ op så hurtigt, at der er potentiale for rotation ift. de efterfølgende hop, du skal lære senere. Du gør det, at du løfter knæene op til dit bryst og tager fat om dine knæ med hænderne.

 trampolin-trick-pike-jump

Lær splitspringet og pike-hoppet. Disse er vigtige i forbindelse med at få balance og vigtige for senere tricks. Når du laver splitspringet, skal dine ben være i samme position, som når du sidder i split på jorden bortset fra, at det skal ligne et bjerg eller en trekant uden en bund. Når du hopper, presser du benene ud til siderne og strækker dine arme og hænder, så langt de kan komme parallelt med dine ben.

- Pike-hoppet minder om splitspringet bortset fra, at din krop former et ’L’, hvor dine ben ligger horisontalt. I dette trick handler det også om at strække dine arme ud i forlængelse med dine ben.

 trampolin-trick-twist-jump

Lær at lave hop med halv- og helskrue. Disse tricks kan måske lyde kedelige, men det er vigtigt, at du lærer dem ift. senere skruer.

- En helskrue er så nem, som den lyder – du drejer i luften en hel omgang. Du kan også prøve at lave dobbeltskrue.

 trampolin-trick-seat-jump

Lær et ned-og-sidde-hop. I dette hop på din trampolin, behøver du hverken have meget ”luft” under dig eller balance. Det drejer sig om et til tre hop. Du skal hoppe og lande i en siddeposition med dine tær strakte foran dig og din ryg ret. Halvskrue siddehop; efter du er landet på numsen, laver du en halv drejning, når du er i luften og kommer op at stå eller ned at sidde igen med front den modsatte vej: Roterende hofter. Dette trick lærer dig at få dine hofter op, samt hvordan du skruer ind og ud af tricks.

Lær ned-på-knæ-hoppet og hunde-hoppet. Ned-på-knæ-hoppet er præcis som navnet. Du hopper og falder ned på knæene. Dette trick gentager du et til tre gange. Det er et nemt og godt trick at øve, når man skal videre til ryg-hop og forlæns saltomortaler. Et hunde-hop er det samme som et ned-på-knæ-hop bortset fra, at dine hænder skal ned og ramme trampolinen foran dine knæ.

 trampolin-trick-back-jump

Lær mave-hop og ryg-hop. Og lær hvordan du kan skrue ind i dem og ud af dem. Disse fundamentale bevægelser vil lære dig om forlæns bevægelse og baglæns bevægelse. Tro det eller ej… mave-hoppet er faktisk en baglæns bevægelse, og ryg-hoppet er en forlæns bevægelse. Det er vigtigt, at du forstår dette, hvis du vil kunne lave forlæns og baglæns saltomortaler.

- Ryg-hoppet er en smule skræmmende, og du skal derfor suge noget mod til dig. Når du laver et ryg-hop, skal du holde din hage godt ind mod din hals og lande midt på ryggen (dette forhindrer piskesmæld). Hvis du holder dine arme og ben op mod himlen, gør det det nemmere at hoppe tilbage på benene igen.

- Mave-hop er super sjove, så snart du har fundet fidusen. Når du starter på dette trick, er det nemmere, hvis du starter med at stå på knæene. Dette trick handler om, at du skal hoppe ned og lande på din mave. Når du gør dette, skal du prøve ikke at lade dine hænder falde ud til siderne. Prøv i stedet at holde dine hænder i en trekant ved din hage for at beskytte dit hoved og din nakke.

 

Del 2

Mere avancerede tricks

 trampolin-trick-the-cradle

Lær en vifte af tricks fx vuggen. Vuggen; lav et ryg-hop efterfuldt af en halv skrue for til sidst at lande på ryggen, flyet; helskrue til mave-hop eller måske en helskrue til ryg-hop.

 trampolin-trick-the-cody

Lær flippet. Dette er en baglæns salto efterfulgt af et mave-hop og direkte ind i en baglæns salto.

 trampolin-trick-the-barani

Lær at lave en barani. Dette er en forlæns salto med en halv skrue. Her skal du skrue i den sidste del af saltoen.

 trampolin-trick-front-hand-spring

Lær at lave et kraftspring. Det er som at lave en forlæns salto. Det, der er forskellen, er, at du skal sætte dine hænder i trampolinen og svaje i ryggen, indtil dine fødder når trampolinen igen. Husk at svaje i ryggen. Hvis du ikke gør det, ender du i stedet med at lave en saltomortale.

 trampolin-tricks

Hver opmærksom på at dette er tricks, som kræver, at du har viden omkring, hvornår du skal skrue. Et lille hint: Du skal skrue sent, bruge dine hofter og trække armene i den retning, du skal skrue. Det er klart, at så snart du har lært alt det basale, kan du begynde at lære de lidt vanskeligere tricks som fx en forlæns salto, som er en kombination af knæløft og den baglæns bevægelse fra mave-hoppet. Eller en baglæns salto som er en kombination af ned-og-sidde-hoppet, ryg-hoppet samt udnyttelse af teknikken fra knæløftet.

Gode råd

Når du forsøger at lave disse tricks, må du ikke stoppe halvvejs, da du kan risikere at lande på nakken eller slå din ryg.

- Når du laver en helskrue så find noget at fokusere på fx et træ.

- Saltomortaler er nemme at lave for nogle mennesker men svære for andre; det er okay, hvis du ikke kan lave dem.

- Husk at have nogen til at sikre sig, at du ikke falder ud over trampolinen, medmindre du har et net, eller hvis din trampolin er sunket ned i jorden.

- Hvis du har svært ved at fuldende et trick så prøv at spænde mere. Træk maven ind og spænd ballerne.

- Du skal ikke tro, at du har brug for plads foran dig for at lave et trampolintrick. Sæt af midt på dugen, og du vil lande midt på dugen. Hvis din       position er korrekt, vil du, når du sætter af på tæerne, hoppe tilbage, og når du sætter af på hælene, hoppe frem.

- Brug dine arme korrekt i enhver bevægelse. Nøglen til at lande hvert trick, er at have dine arme i den rigtige position.

- Når du hopper, ser det mere ’rent’ ud, hvis du strækker dine vriste og tæer.

- Når du laver et ryg-hop, så må du ikke holde dine arme bag på ryggen, da du kan risikere at brække dem.

- Trampolin basishop er: Normalt hop, knæløft, splitspring, pike-hoppet, ned-og-sidde-hoppet, halvskrue, helskrue, roterende hofter, mave-hop, ryg-hop, mave-hop med skrue, ryg-hop med skrue, hoppe på ryggen, forlæns saltomortale og baglæns saltomortale.

Advarsel:

- Beskyt din nakke med arme og albuer. Undgå landinger som ikke er plane fx et mave-hop, hvor du lander med ansigtet først. Det er farligt.

- Baglæns salto: Hvis du sætter af 50-100 cm fra kanten og folder sammen til en salto, vil det ende ud i, at du hopper ind mod midten. Luk ud af saltoen og land på dine fødder som normalt.

Hvis du mangler en ny trampolin, så kan du se vores store udvalg af trampoliner her. Vi har alt lige fra firkantet trampoliner til runde- eller nedgravet trampoliner.

Kilde til billeder og tricks:
http://www.wikihow.com/Do-Trampoline-Tricks