Her får du 7 tips til at øge sikkerheden på dine børns trampolin

trampolin sikkerhed

Skal dine børn have en trampolin, men du bekymrer dig om sikkerheden? Læs med her og få syv tips til at øge sikkerheden og fornøjelsen ved trampolinen.

7 tips til større trampolin-sikkerhed

Trampoliner er det stykke legetøj, som alle børn ønsker sig og bare drømmer om at have stående i haven og bruge hver dag hele sommeren.  Der kan hoppes i uendeligt mange timer – både alene og sammen med andre, man kan lave tricks og springøvelser, eller man kan ligge blødt og sole sig på den. En trampolin er endda sjov selv når man er voksen, og også fra når man lige har lært at gå til at tumle lidt på. Et super sundt stykke legetøj, hvor børn kan få en masse timer til at gå og ligeledes få motion helt uden at tænke på det. Det at hoppe på trampolin styrker også børns motorik og generelle bevægelighed og er godt for deres sundhed og velvære.

Men hvilken model skal man så købe, og ikke mindst, hvordan øger man sikkerhed omkring trampolinen?

Øg din trampolinsikkerhed

  1.      
    For det første er det en sikkerhedsmæssig fordel at vælge en rund trampolin, da det er nemmere for den der hopper at holde sig inde på midten – man har simpelthen nemmest ved at ramme midten når man hopper fra en rund overflade.
  2.      
    Det er ikke meget der kan gå galt når du sætter et sikkerhedsnet op omkring trampolinen. Nettet er højt, og ingen kan falde ud over kanten og lande hårdt på jorden.
  3.      
    Man kan grave trampolinen ned i græsset. På den måde vil et fald forkortes med mange meter, og oven i købet fylder trampolinen mindre i haven. En anden fordel er, at en nedgravet trampolin står sikkert fast selvom der skulle komme storm- og uvejr.
  4.      
    Hop ikke på en våd springdug, da den er glat og giver øget risiko for ulykker.
  5.      
    Det er sikkert at placere trampolinen 2-3 meter væk fra træer og rækværk, og at trampolinen har 7,5 meter i frihøjde.
  6.      
    Trampolinens placering har også meget at sige for sikkerheden – placér den på en jævn overflade og ikke på fliser eller asfalt.
  7.      
    Tjek trampolinen for fejl før brug. Kantpuderne skal dække ramme og fjedre og møtrikker samt skruer eftertjekkes.

Hvilken trampolin skal man vælge?

Der findes en del forskellige variationer af trampoliner, så derfor kan det være fornuftigt at gøre sig lidt overvejelser om hvilken slags, der vil opfylde éns behov bedst.

Først og fremmest har man den klassiske runde trampolin som valgmulighed. Den er god fordi den er designet til at gøre det nemt at holde sig inde på midten. Alle dens fjedre aktiveres på én gang, og det giver et jævnt spring ind mod midten, hvor springet er blødest. Samtidig kan man være flere den på én gang, da der ikke er nogle hjørner. 

Dernæst findes der firkantede trampoliner. De har den fordel at selve springet på trampolinen er bedre. Dette skyldes at hver enkelt fjeder reagerer forskelligt alt efter hvor afsættet sker, og fører til et lige godt spring uanset hvor på trampolinen man hopper. Springet på en firkantet trampolin er mere fra den ene ende til den anden, og er god til hjælp i forskellige sportsgrene og trampolinøvelser.

Du kan også vælge en nedgravet trampolin – fordelen ved dette er, at det er mere sikkert, hvis dit barn skulle falde ud fra trampolinen, da faldet vil være lavere. Derudover generer det heller ikke naboerne over hækken.


udvalg af trampoliner