Ja, det har de faktisk, og den har ligget på nettet et stykke tid, men det er jo ikke det samme, som at du har set den.

Sundhedsstyrelsen har kigget på det daglige aktivitetsniveau for børn i alderen 0-4 år, og fokus er her – også – at gøre opmærksom på, at øget forbrug af Ipad og computer hos børn bør begrænses.

Og faktisk så viste det sig....
At op mod 90 % af danske børn under syv år bruger tablets, computer eller en spilkonsol i hjemmet og ca. halvdelen bruger endda de elektroniske enheder dagligt. Og de er da også underholdende, men dit barn skal ikke kun underholdes.
• Underholdning er ikke noget, der stimulerer dit eget barns evne til at komme på kreative lege og gode ideer.
• Underholdning er ikke noget, der tvinger dit barn ud i et barneunivers af forestillinger og sjove påfund. Dit barn skal lege for at udvikle sig!

For meget skærmtid kan skade børns evne til nærvær
Albert Gjedde, professor i neurobiologi, mener, at det kan skade børns evne til at være nærværende og kunne aflæse andre mennesker, hvis der bliver brugt for meget tid med Ipad og andre elektroniske enheder. En forestillingsverden som bliver serveret på en skærm tvinger ikke dit barn til at forholde sig til sig selv og andre, tanker og følelser. Det er ikke godt for dit barns udvikling.

Ja, vi sidder ligefrem her hos Ude-leg.dk og tænker over al den dejlige undren børn har, som går tabt ved et computerspils hastighed. Der er ikke tid til udforskning og undren, når Ipad'en kører i hastig fart. Derfor elsker vi hos Ude-leg.dk udeleg, aktivitet og det udendørs legetøj, som er med til at styrke både dit barns finmotorik, grovmotorik, balance, mod og barneglæde.

Sundhedsstyrelsen har ikke sat minuttal på anbefalinger for børns fysiske aktivitet, da der ikke findes forskning, som understøtter et præcist minuttal for de mindre børn. Men der gives mange råd til, hvad fysisk aktivitet kan bestå af. Og uanset alderstrin, så er der behov for at styrke børns motoriske udvikling.

Så begræns mængden af skærmtid – og hjælp dine børn til mere kreativ leg!!!
Skærmtid kan altså påvirke dit barns trivsel negativt. Her vil vi dog nævne, at alle børn kan have brug for stillesiddende aktivitet indimellem, men det er vigtigt for barnet at bevæge sig så meget som muligt gennem dagen. Og gerne på forskellige måder, hvor kroppen udfordres på forskellig vis. For børn er det naturligt at bruge kroppen.

Bare tænk over, om dine børn hopper i sengen?
Børn elsker, at bruge kroppen, og du ser barneglæden hos ethvert barn, når de må hoppe i sengen. Er du ikke så vild igen med, at bonell fjedrene i din madras sættes på den prøve, så kan det være, at en trampolin eller hoppeborg kan være det, som flytter hoppeglæden ud og styrker modet hos dit barn.
Vi er eksperter i udendørs legetøj og udeleg generelt. Vi har et ægte barneunivers, der giver glade børn. Du er velkommen til at høre, hvad der er mest optimalt til dit barns alder. Se mere her.

Leg er historiefortælling, glæde og læring - udeleg giver glade børn