Trænger I til en dag med indendørs leg og hygge? Og er idétanken måske lidt tom?
Vi har et par idéer til, hvad I kan lave med jeres børn, hvis dagen byder på indendørs aktiviteter.

Selvom der er adskillige fordele ved udendørsleg såsom styrkelse af kreativitet, motorik, indlæring og udvikling, så er der altså bare nogle dage, hvor vejret er så dårligt, at det slet ikke vil være sjovt at komme udenfor.
Derfor er det vigtigt at have nogle gode alternativer til sjov udendørs leg. Den lette løsning er selvfølgelig et spil på iPad'en eller en børnevenlig film eller serie på fjernsynet - men før I tyr til disse underholdningskanaler, er der en hel verden af underholdning, som er perfekt til indendørs brug.

UNDERHOLDNING FOR HELE FAMILIEN

Har I pladsen til det, så er et spilbord fantastisk underholdning. Spil som bordcurling og japansk billard er fantastisk underholdning, hvis børnene er gamle nok til at spille det. Hele familien kan faktisk tage et spil sammen og se, hvem der er den bedste til spillet.

ALVERDENS BRÆTSPIL TIL ALLE ALDRE

Brætspil er også fantastisk underholdning for børnene, når vejret ikke ligefrem indbyder til sjov udendørs leg. Der findes en hel verden af brætspil, og du kan finde noget til alle og enhver. Der er også spil til forskellige aldre, så der er noget til børnene, lige meget hvad deres alder er.
Brætspil kommer i mange forskellige former - spil to og to, spil fire eller endnu flere. Lad børnene spille selv, eller saml hele familien til et hyggeligt spil.
Se vores brætspil her

PUSLESPIL FOR HELE FAMILIEN

Puslespil er en rigtig hyggelig og afslappet måde at aktivere sig på. Ligesom så meget andet, så er der puslespil til alle aldre. Har du små børn, så kan et puslespil med fire brikker være nok, men jo ældre børnene bliver, jo flere brikker kan de få til at passe sammen.
Når børnene er lidt ældre, kan de godt koncentrere sig om at sidde i lidt længere tid ad gangen, mens de sidder og regner puslespillet ud. Du kan også sætte dig sammen med dit barn og gøre det til en sjov og hyggelig fælles aktivitet at lægge puslespil.
Se vores puslespil her

STYRK MOTORIKKEN MED SKUMBOLDE, ÆRTEPOSER OG MEGET MERE

Skal legen være lidt mere aktiv, så er skumfodbolde en idé - de er ikke lige så hårde som plastik- eller læderboldene, og de kan bruges stille og roligt indenfor. Lav et mål ud af et par stole og skyd på mål hjemme i stuen sammen med børnene.
Lege med ærteposer er også vældig underholdende for børnene. Vælt figurer med ærteposer og lav en konkurrence om, hvem der kan vælte flest.
Velcro er perfekt - og det er ikke kun på sko til børnene. Et dartspil med velcro kan give børnene muligheden for at øve deres kast og finde ud af, hvem der rammer tættest på bulls eye. Leg med velcro er smart, både fordi du undgår hårde eller skarpe genstande, som børnene skal lege eller kaste med. Og et kæmpe plus er, at når tingene er kastet på velcroen, så ved du, hvor de er henne.

Se flere ting til indendørs leg her

Der er mange forskellige muligheder for underholdende og spændende leg indendørs for børnene. Bliv inspireret og find på de næste sjove indendørs lege til dine børn, når der er dårligt vejr udenfor.