Du har nu nået et punkt i dit liv, hvor du vil have dine børn til at føle den samme glæde, som du gjorde dengang, du var barn. Kommer du forbi et område med snefyldte bakker, tænker du sjove kælketure.
Kælken er sjov for både dig og dine børn, for det giver jer mulighed for at mærke suset i maven på vej ned ad bakken. Suset er så sjovt, at børnene med glæde tager den hårde tur op ad bakke bare for at få den følelse igen.

Hvad er en kælk?

En kælk bruges i dag hovedsageligt til vinterleg for at komme hurtigt ned ad en bakke. De har et håndtag foran, og en eller to personer kan sidde på den.
Nogle af dem kan børn også bruge alene. En kælk bruges ofte til at køre ned ad bakke, men den kan også trækkes op ad bakker. Der findes forskellige typer kælke. Her får du et hurtigt overblik over de tre største kategorier.

Den klassiske trækælk

Trækælken var den første version af kælken. Dengang blev den anvendt som et transportmiddel, hvor man spændte den fast til dyr som fx heste eller hunde, som skulle trække slæden.
Slædens sæde er lavet af træ og med metalmeder i bunden. Denne type kælk har plads til 2 personer, men det er både den tungeste og dyreste blandt de tre kategorier.

Bobslæde

En bobslæde er en videreudvikling af trækælken. Den er lidt mindre end den originale udgave, men flere modeller kan rumme 2 personer.
De fleste modeller er lavet af plast, så der er mange muligheder for at finde den rigtige farve til dit barn. Af de tre kategorier er bobslæden den, hvor du kan få flest funktioner.

Numsebræt/numseslæde

Et numsebræt er et lille sæde af plast med et håndtag på med plads til 1 person. Brættet vejer og fylder ikke særlig meget, og håndtaget gør det nemt for dit barn at få det op ad bakke selv. I kan finde numsebræt i mange forskellige farver, så det passer til jeres børns personlighed. Numseslæden er den letteste udgave blandt de tre kategorier.

Hvad skal du overveje?

Før du køber en kælk, er der flere ting, du bør overveje. Du bør tænke over kælkens størrelse, vægt og materiale. I dag findes der kælke med ekstra funktioner som bremser og rat. Nogle kan endda foldes, så de er nemmere at have med. Vi har skrevet et helt blogindlæg om, hvad du bør overveje, inden du køber en kælk til dine børn.
Det kan du læse her. Du kan tjekke vores udvalg af kælke her.