Men kan det måske også være fordi, vi ikke helt har så mange idéer til, hvad haven kan bruges til, når der ikke er dejligt lunt vejr?

Der er efterhånden kommet så mange forskellige måder, vi kan blive underholdt på - både os voksne men også børnene. Der er en hel verden af serier og film til børn i alle aldre, ligesom der er mindst lige så mange apps til alle vores forskellige devices, som er designet til børn.

Skærmunderholdning i flere former er der rig mulighed for - og det er måske også den nemmeste udvej, når vi skal finde på, hvad vores børn skal underholdes med, når der ikke er det varmeste vejr udenfor.

UDENDØRSUNDERHOLDNING TIL BØRNENE

MEN der er altså også mange forskellige måder, børn kan blive underholdt udendørs - også selvom der ikke er 20 grader og høj solskin. En dejlig varm jakke eller flyverdragt åbner døren for en masse leg udendørs.

FODBOLD I HAVEN OG CYKELRÆS

Hvad med en lille fodboldturnering i haven med hele familien? Så bliver motorikken trænet, og I kan holde varmen, når i løber rundt og kæmper om, hvem der er den næste Ronaldo. I kan også lege en simpel gemmeleg i haven, måske bliver den lidt mere avanceret, nu når alle bladene begynder at falde af buske og træer, så der ikke er så meget at gemme sig bag.

Bor I på en blind vej eller tæt på et større asfalteret område kan cykler og løbehjul bruges til at lave et lille ræs mellem børnene. Der kan eventuelt bruges nogle gadekridt til at tegne en sej og udfordrende bane - børnene kan også på skift tegne nye baner eller tilføje til den eksisterende bane.

Se link til fodboldtilbehør og cykler

LEG I REGNEN

Regnen behøves heller ikke stoppe børnene i at komme ud og lege. På med regntøjet og de gode gummistøvler og kom ud og dans i regnen. Mange børn synes, vandpytter er noget af det sjoveste i hele verden. Det kan være svært for os voksne at forstå - det er jo bare en vandpyt, som i øvrigt plasker ud over det hele, når børnene hopper i den.

Men når regntøjet er på og gummistøvlerne er tætte, så er der vel ikke noget i vejen med at hoppe lidt i en vandpyt? Med vandpythop undgår du jo faktisk også at skulle have nogle legeredskaber med udenfor, som bliver mudrede og våde.

Når det regner, kan det også være sjovt at lave nogle vandbaner - lav den i sandkassen, eller leg med plastrør og skab en sjov bane, som vandet skal følge. Har I en lille legetøjsbåd, kan I også sætte den på den spændende vandbane og se, om båden kan nå fra start til slut.

Når I har været ude og lege i regnen, er det også altid en god undskyldning til at sætte sig under det største og varmeste tæppe på sofaen sammen med hele familien og nyde en kop varm kakao.

SNEMÆND OG KÆLKETURE

Sidst men ikke mindst - så er der også snevejr. De fleste af os synes ikke, snevejr er lige så træls som regn og blæst. Sneen indbyder til timevis med sjove kælketure, kreative snemænd og måske en lille sneboldkamp. Mulighederne er mange, når der er godt med sne.

Find vores kælke her 

Summa summarum - der er altid rig mulighed for sjov leg udendørs, fantasien skal bare lige arbejde lidt for det nogle gange. Oftest har børnene faktisk slet ikke noget problem med at skulle ud og lege (med mindre der selvfølgelig er stiv kuling eller det vitterligt står ned i lårfede stænger - det er der ingen, der synes er sjovt).

På med jakkerne og de varme sko og lad al den sjove udendørs leg begynde.