Trampoliner

At hoppe på trampolin er en sjov og udfordrende aktivitet for både voksne og børn i alle aldersgrupper. Vi har et stort udvalg af trampoliner i forskellige former, størrelser og farver. Er du på udkig efter en trampolin med høj styrke og sikkerhed, så finder du et bredt udvalg hos os. Ønsker du at skabe den bedste sikkerhed for dit barn, kan du med fordel vælge en rund trampolin. Den er mere sikker og giver mindre risiko for, at dine børn falder af, fordi den gør det nemmere for børnene at holde sig inde på midten.

Trampoliner
Der er 52 varer.

DEN ULTIMATIVE GUIDE TIL TRAMPOLINER: HOP DIG TIL SJOV OG FITNESS

Velkommen til den ultimative guide til trampoliner! Hvis du leder efter en sjov og spændende måde at holde dig i form og have det sjovt på, er trampolinerne den perfekte aktivitet for dig. I denne omfattende guide vil vi udforske alt, hvad du har brug for at vide om trampoliner, lige fra deres historie og fordele til sikkerhedstips og vedligeholdelse. Så tag dine hoppesko på og lad os dykke ned i trampolinens verden!

SE VORES VARIEREDE SORTIMENT AF TRAMPOLINER

Hvilken trampolin skal du vælge og hvilke mærker findes der overhovedet? Valget af trampoliner kan være besværligt, medmindre du tilfældigvis er ekspert på området. Vi har gjort valget af den nye trampolin til haven let – for vores trampoliner er opdelt i følgende kategorier:

Uanset hvilken type trampolin du leder efter, så finder du den her hos os. Vi fører trampoliner fra anerkendte mærker, med mange års erfaring indenfor produktion af netop trampoliner. 

TILBEHØR TIL TRAMPOLINER - HVAD MEDFØLGER?

Hvad har I egentlig brug for, for at få mest muligt ud af den nye trampolin? Der er et par ting som du bør have med i overvejelserne, når du vælger en ny trampolin. Når du kigger på de enkelte trampoliner vi har til salg, så kan du se præcis hvad du får med. Vi har ligeledes videoer, ligesom du kan læse mere detaljeret om den enkelte model.

Der er mange tilbehør til trampoliner, nedenfor har vi specificeret nogle af de mest normale, som også ofte følger med ved bestilling af vores produkter. 

SIKKERHEDSNET & KANTPUDE

Vi anbefaler altid opsætning af sikkerhedsnet, som typisk følger med ved købet af en trampolin. Nettet sættes op for at “fange” barnet, hvis barnet under leg og hop er i fare for at ryge ud fra trampolinens område, hvilket ellers kan medføre skade. Sikkerhedsnet til trampoliner opsættes typisk på “søjler” dækket med skum eller lignende, som gør hele legen og brugen af trampolinen langt mere sikker.

I forlængelse af sikkerhedsnettet bør det ligeledes sikres, at trampolinen har en kantpude. Det er en tyk pude som dækker kanten af trampolinen, hvilket sikrer en blød landing før børnene, hvis de springer skævt. Kantpuden kan ligeledes beskytte fjedre for vind og vejr.

STIGE & COVER

Måske dine børn opfører sig som abekatte, men en stige kan ofte være en fordel at have med. Særligt hvis trampolinen er høj. Stigen kan ligeledes være en hjælp for de mindre børn, der ikke kan kravle op på trampolinen. Typisk følger både stigen med, når du køber en ny trampolin.

Med et klima som det danske, så bør du i særdeleshed overveje købet af et cover til trampolinen. Det er med til at beskytte trampolinen, hvilket særligt er en god idé i vinterhalvåret. Med et cover beskytter du kanten af trampolinen, ligesom også dugen (det du springer på) og kantpuden holdes tørt og rent.

SLIDSTÆRKE TRAMPOLINER I HØJ KVALITET - FRA ANERKENDTE BRANDS

I vores sortiment findes forskellige typer trampoliner og serier fra anerkendte brands. Fælles for vores produkter er, at de kommer i en kraftig kvalitet, med fokus på både sikkerhed og levetiden er i fokus. Når du køber en trampolin, så får du altså et omdrejningspunkt for aktivitet i haven, med mange års glæde til følge.

Blandt vores mange trampoliner findes blandt andet Jumpfree trampoliner. Det er en serie af trampoliner med flere fjedre og en kraftig dug, som medfører muligheden for høje spring. Med seriens sikkerhedsnet og tykke kantpuder, er sikkerheden desuden i top. 

Trampolinens ståldele og fjedre er varmgalvaniserede, hvilket betyder det sikrer en langvarig korrosionsbeskyttelse, hvorfor du får en trampolin som holder i mange år fremadrettet, uden at kvaliteten tager skade. Jumpfree-serien fra Etan er topmodellerne i vores udvalg og har tidligere vundet Ekstra Bladets trampolintest.

En anden favorit er det hollandske mærke EXIT. De er kendt for deres trampoliner af høj kvalitet, samt for kreativiteten omkring deres design, hvor detaljerne er gennemtænkt. Også ved valget af en EXIT trampolin får du et slidstærkt produkt, som ligeledes har en lang levetid. Ligesom Jumpfree trampolinerne, så er EXITs ståldele og fjedre varmgalvaniserede, hvilket giver dem en holdbar korrosionsbeskyttelse.

VALG AF DEN RIGTIGE TRAMPOLIN

Når det kommer til at vælge en trampolin, er der flere faktorer du burde overveje. Først og fremmest skal du bestemme formålet med din trampolin. Leder du efter en trampolin til kreativ brug og sjov leg eller en til konkurrencetræning? Når du har besluttet det, skal du overveje den størrelse og form, der passer bedst til dine behov. 

Runde trampoliner er gode for begyndere og familier, mens rektangulære trampoliner giver et højere hop og foretrækkes af atleter. Derudover skal du være opmærksom på vægtgrænsen og sikkerhedsfunktionerne på trampolinen for at sikre en sikker og behagelig oplevelse for alle, der skal anvende trampolinen.

SAMLING, NEDGRAVNING ELLER OPSTILLING AF TRAMPOLINER

Der er ingen tvivl om, at en trampolin i haven skaber fundamentet for mange timers gode stunder, ligesom det er en sund aktivitet for børn og barnlige sjæle. Med en trampolin får du eller dit barn:

  • Timevis af morsom motion

  • Bedre balance, motorik og koordination

  • Skånsom træning af særligt benmusklerne, men også kroppens “core”

Vigtigst af alt så får familien et nyt samlingspunkt, hvor børnene kan samles om en skærmfri oplevelse, som er både sund og kan bruges kreativt. Trampolinen skaber et samlingspunkt for familiens – og eventuelt nabolagets børn, og i sommerhalvåret kan børnene endda lave en hule på trampolinen og overnatte under stjernerne.

Selve glæden er der ingen tvivl om. Trampoliner har til alle tider været en oplagt mulighed for opgradering af haven. Med det kommer desværre også en enkelt opgave, som de voksne bør stå for – og det er opstilling af trampolinen.

Hvis du ønsker et mere implementeret og designmæssigt flot udseende, så kan trampolinen eventuelt graves ned. For mange kan det dog virke som en større opgave, hvorfor den almindelige trampolin her kan være et godt alternativ. Husk naturligvis installationen af sikkerhedsnet til trampolinen, så børnene ikke hopper ud eller ved siden af og kommer til skade.

Trampolinerne er relativt lette at samle, men det kan være en fordel at være to personer. For de mindre børn kan hoppeborge være et farverigt alternativ, som ikke fylder i haven, fordi de typisk er oppustelige.

HVILKEN STØRRELSE TRAMPOLIN BØR JEG VÆLGE?

Du skal naturligvis tage stilling til størrelsen på din nye trampolin. Her skal haven naturligvis tages i betragtning, hvorfor vi anbefaler at måle godt op på det område, hvor det tænkes at placere den nye trampolin. Det kan være en fordel med en smule plads omkring trampolinen, så det er muligt at bevæge sig omkring den. 

Der findes mange størrelsesvarianter, men der er ingen tvivl om, hvad børnene oftest ønsker – størst muligt! Har I pladsen, så kan et stor variant derfor være det oplagte valg. Med det sagt, så er der naturligvis en række ting som kan tages med i overvejelserne:

  • Hvor mange skal bruge trampolinen? Har I mange børn eller besøgende, eller bliver det mere for et enkelt barn eller to?

  • Er børnene store eller små – og skal de kunne vokse med trampolinen i flere år?

  • Skal sikkerheden være i top? Mere plads øger sikkerheden, ligesom net med videre ofte vil være større på de store trampoliner.

OPSÆTNING AF DIN TRAMPOLIN: SIKKERHED FØRST! 

Før du begynder at hoppe, er det afgørende at opsætte din trampolin korrekt for at minimere risikoen for skader. Følg disse trin for en sikker opsætning af trampolinen:

  • Vælg en passende placering i din have, væk fra træer, hegn eller andre forhindringer. 

  • Jævn jorden og fjern eventuelle affald, der kan forårsage ulykker. 

  • Monter trampolinen i henhold til producentens anvisninger og sørg for, at alle dele er fastgjort sikkert. 

  • Installer sikkerhedspuder rundt om trampolinens kanter for at beskytte hopperne mod uheldige fald. 

  • Placer et sikkerhedsnet omkring trampolinen for at forhindre hopperne i at hoppe ud over måtten. 

Ved at følge disse sikkerhedsretningslinjer kan du skabe et sikkert miljø omkring trampolinen, for uendelige timer med sjov og motion.

SIKKERHEDSTIPS TIL HOP PÅ TRAMPOLINEN 

At hoppe på en trampolin er spændende, men det er vigtigt at prioritere sikkerheden for at forhindre ulykker. Her er nogle sikkerhedstips, du skal huske:

  1. Opvarm altid kroppen før du begynder at hoppe, for at forberede dine muskler og led. 

  2. Hop i centrum af trampolinen og undgå at hoppe tæt på kanterne. 

  3. Bevar kontrollen og undgå at forsøge avancerede tricks uden korrekt træning. 

  4. Undgå at dobbelthoppe, da det kan føre til ukontrollerede hop og potentielle skader. 

  5. Forsøg aldrig at lave saltomortaler eller flips uden professionel overvågning. 

  6. Fjern smykker, løstsiddende tøj og skarpe genstande, før du hopper. 

  7. Husk, at sikkerheden skal være topprioritet, når du nyder din trampolin.

VEDLIGEHOLDELSE AF TRAMPOLINEN: SÅDAN HOLDER DU DEN I TOPFORM 

For at sikre trampolinens lange levetid og sikkerhed er ordentlig vedligeholdelse afgørende. Her er nogle vedligeholdelses tips for at holde din trampolin i topform:

Inspektion: Tjek regelmæssigt trampolinen for tegn på slid, såsom løse fjedre eller ødelagte måtter. 

Rengøring: Rengør trampolinmåtten og rammen med mild sæbe og vand for at fjerne snavs og affald. 

Kontrol af fjedre og puder: Tjek trampolinens fjedre og puder for eventuelle tegn på skader og udskift dem om nødvendigt. 

Opbevaring: Overvej at dække trampolinen eller opbevare den indendørs i vintermånederne eller i længere perioder uden brug. 

Følg producentens retningslinjer for vedligeholdelse og anbefalede brugsgrænser. Ved at passe godt på din trampolin kan du sikre, at den forbliver sikker og sjov i mange år fremover.

SUNDHEDSMÆSSIGE FORDELE VED AT HOPPE PÅ TRAMPOLIN 

Trampolinøvelser har en bred vifte af sundhedsmæssige fordele, hvilket gør det til et fremragende valg for dem, der ønsker at forbedre deres konditionsniveau. Her er nogle af de vigtigste fordele ved trampolinøvelser:

Cardio træning: At hoppe på en trampolin øger dine hjerteslag og er en effektiv metode til at forbrænde kalorier. Udover at være effektiv - er det i vores øjne - en af de sjoveste måder at dyrke motion på.

Forbedret balance og koordination: Handlingen med at hoppe hjælper med at forbedre balance, koordination og rumlig bevidsthed. 

Øget knoglestyrke: Regelmæssig trampolinøvelse kan styrke dine knogler og reducere risikoen sygdomme relateret til knoglerne

Muskeltoning: Hopning aktiverer forskellige muskelgrupper, herunder ben, kerne og arme, hvilket resulterer i forbedret muskeltoning. 

Stimulation af lymfesystemet: Hopning på en trampolin stimulerer lymfesystemet og hjælper med at fjerne giftstoffer fra kroppen. 

Reducering af stress: Trampolinøvelser frigiver endorfiner, hvilket fremmer en følelse af velvære og reducerer stressniveauet. Med alle disse fordele tilbyder trampolinøvelser en sjov og effektiv måde at holde sig sund og i form på.

TRAMPOLIN VS. ANDRE FORMER FOR MOTION 

Trampolinøvelser adskiller sig fra andre former for fysisk aktivitet på grund af deres unikke karakteristika. Lad os sammenligne trampolin med populære øvelser:

Løb: Trampolinøvelser giver et lavt-impact alternativ til løb og tilbyder lignende formmæssige fordele. 

Vægtløftning: Trampolinøvelser aktiverer flere muskelgrupper samtidigt og giver en helkropstræning uden behov for tunge vægte. 

Yoga: Trampolinøvelser kombinerer cardio- og styrketræning med det ekstra element af dynamiske hop og tilbyder en mere dynamisk og energisk træning sammenlignet med traditionel yoga. 

Cykling: Trampolinøvelser giver dig mulighed for at nyde en ledvenlig cardiovenlig træning uden behov for specialudstyr eller udendørs forhold. 

Ved at inkorporere trampolinøvelser i din træningsrutine kan du nyde en bred vifte af fordele, der ikke findes i andre former for motion.

TRAMPOLINRELATEREDE SKADER OG HVORDAN DU FOREBYGGER DEM 

Selvom trampoliner er en sjov og spændende aktivitet, er det vigtigt at være opmærksom på de almindelige skader, der kan opstå, og træffe foranstaltninger for at forebygge dem. Her er nogle almindelige trampolinrelaterede skader og hvordan man undgår dem:

Forstuvninger og forstrækninger: Sørg for at varme op før hopping for at forebygge muskelforstuvninger og forstrækninger. 

Brud: Hvis du hopper for højt eller lander forkert, kan det føre til knoglebrud. Hop altid inden for dine evner, og undgå at forsøge risikable tricks uden korrekt træning. 

Skader på hoved og nakke: Undgå at forsøge at lave saltoer eller flips uden professionel overvågning, da dette kan resultere i alvorlige skader på hoved og nakke. 

Kollisionsskader: Lad kun én person hoppe ad gangen for at undgå kollisioner med andre hoppende. Følg sikkerhedsreglerne og retningslinjer for at forebygge ulykker. 

Skader på fingre og tæer: For at undgå at få fingre eller tæer i klemme i trampolinfjedrene, kan du overveje at bruge beskyttelsesudstyr som trampolinsokker eller sko. 

Solforbrændinger og dehydrering: Når du bruger en udendørs trampolin, skal du beskytte dig mod solen ved at påføre solcreme og sørge for at holde dig hydreret under hele hoppeakten. 

Ved at følge sikkerhedsretningslinjer, bevare kontrol og være opmærksom på potentielle risici kan du minimere risikoen for skader, samtidig med at du nyder din trampolin.

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM TRAMPOLINER

Er trampolinøvelser sikre?

Trampolinøvelser kan være sikre, hvis de udføres korrekt og under passende overvågning. Det er vigtigt at følge sikkerhedsretningslinjer og træningsanbefalinger for at minimere risikoen for skader.

Hvad er den anbefalede aldersgrænse for at hoppe på en trampolin? 

Anbefalet aldersgrænse varierer afhængigt af trampolinstørrelse og modeller. Børn under 6 år bør normalt have tæt voksenovervågning, mens nogle trampoliner kan være egnet til børn i en yngre alder.

Kan jeg tabe mig ved at hoppe på en trampolin? 

Trampolinøvelser kan bidrage til vægttab, da de forbrænder kalorier og øger stofskiftet. Kombineret med en sund kost og andre former for motion kan trampolintræning være en effektiv del af en vægttabsplan.

Kan voksne også nyde trampolinøvelser?

Absolut! Trampolinøvelser er ikke kun for børn. Voksne kan også nyde trampolinens glæder og sundhedsmæssige fordele. Det er dog vigtigt at vælge en trampolin, der er egnet til voksenbrug og tage hensyn til ens fysiske evner og helbredstilstand.

Kan jeg bruge en trampolin indendørs?

Ja, der er mindre trampolinmodeller, der er velegnede til indendørs brug. Disse mindre trampoliner kan være praktiske, hvis du ikke har adgang til en have eller ønsker at hoppe året rundt uanset vejret.

Hvis du har flere spørgsmål eller ønsker mere information om trampoliner, sikkerhed eller træningstips, er det altid bedst at konsultere en ekspert eller træner inden for området.

Vi håber, at denne guide har givet dig en omfattende forståelse af trampolinens verden og inspireret dig til at nyde den sjove og sunde aktivitet. Husk altid at prioritere sikkerhed, følge retningslinjer og have det sjovt, mens du hopper på en trampolin.

Viser 1 - 52 af 52 produkter

Brug for hjælp?