5 Fantastiske havespil du sikkert har glemt

havespil

Når du skal udenfor og hygge med børnene eller vennerne i haven, kan det være rart, at I har nogle sjove spil at spille. Det er en god måde at være sammen på, hvor I virkelig kommer hinanden ved. Men hvilke havespil skal du vælge? Du kan sikkert huske spil som stangtennis, hvor I står og skyder en bold bundet til en snor frem og tilbage, men hvilke andre spil findes der? Vi giver dig fem bud her på fantastiske havespil, som du måske har glemt.

1.  Petanque

Du kan sagtens spille petanque derhjemme i haven, så længe græsset er slået ordentligt, så det er nemt at se boldene. I kan ligeledes kaste boldene hen i jeres sandkasse, hvis der er sådan en. Det er et sjovt spil, der både kræver koncentration og øvelse. Det kan være rigtig sjovt at spille flere sammen. Du kan finde et stort udvalg af petanquespil her.

2. Kroket

Kroket er også et fantastisk spil. Det er ikke særlig kompliceret, og det er derfor nemt for børn og voksne at spille mod hinanden. Det gør, at hele familien nemt kan være med til at spille. Du kan få kroketsæt, hvor I kan være helt op til seks deltagere. Det er derfor et spil, hvor I kan være mange med. Se udvalget af kroket her. 
Kroket

3. Spin ladder

Spin ladder kaldes også stigegolf. Det består af et stativ med tre tværgående pinde. Boldene er forbundet to og to med en snor. Du skal nu kaste boldene, så de rammer en af pindene. Du får point alt efter, hvilken pind du rammer. Det kræver lidt plads, men er et sjovt og anderledes spil, hvor både børn og voksne kan være med. Læs mere om spin ladder her.

4. Vikingespil

Vikingespillet kaldes også både kongespil, høvdingespil og Kubb. Det siges at have rødder i middelalderen og kommer formentlig fra Sverige, men der er ingen, der rigtig ved det. Man kan spille det bare to personer mod hinanden, men kan også være på hold med op til 12 spillere på hvert hold. Der altså gode muligheder for at være mange, der spiller sammen. Det kan både spilles på græs, grus og sand. Se vores vikingespil her.
Kongespil

5. Bowling

Når I gerne vil bowle, behøver det bestemt ikke at foregå i en bowlinghal. I kan sagtens gøre det udenfor. Det er derfor også en god mulighed for jer. Til spillet får I en stor kegle og ni små kegler, som I skal vælte. I får seks bolde i alt. Der følger et dansk regelsæt med, men I bestemmer selvfølgelig selv, hvordan I gerne vil spille. Det kan være to eller tre mod hinanden. Se vores bowlingspil til haven her.

Der findes selvfølgelig også en lang række andre spil, der måske er gået lidt i glemmebogen. Det kan være en god ide, at du søger lidt efter dem på nettet, så du kan finde frem til alle de spil, der begejstrede dig, da du var barn. Det er helt sikkert også nogle, som dit barn vil synes er sjove. 

udvalg af havespil